Ruumiinrakenne ja Aistit

Kuningaspytonilla on tarkat aistit. Kuningaspytonin ylä-ja alahuulissa on infrapuna-lämpösensorit, jotka aistivat saaliin lämmön. Kuningaspytonilla ei ole ulkoisia korvia, mutta niiden kuulo on tarkka sisäisten korvien ansiosta. Kuulo ulottuu 40-2000 hertsiin. Ihmisen puhe on keskimäärin 500-1000 hertsiä, joten käärmeesi kyllä kuulee sinut. Kiilamainen pää on pieni, verrattuna vankkaan ruumiiseen ja näkö on hyvä. Kuningaspytonit tuntevat värinää maasta, jolloin sen on helpompi paikallistaa saalista.

Hampaita kuningaspytonilla on neljässä rivissä yläleuassa ja kahdessa rivissä alhaalla, ja ne kaartuvat taaksepäin. Hampaat on suunniteltu pitämään saalis paikallaan ja kuristamaan sitä, kunnes sydän pysähtyy. Itse syöminen tapahtuu hiljalleen nielemällä hampailla ja nielulla, liikuttaen saalista eteenpäin. Leukaluun nivelet aukeavat syödessä, joka mahdollistaa suuta suuremman saaliin nielemisen. Käärme liikkuu aaltomaisesti ruokailun ajan, jolloin saalis liukuu eteenpäin, saavuttaen keskivartalon kohdan jossa saalis sulaa 2-4 päivän ajan. Isompi saalis voi sulaa kauemmin.

Kloaakissa sijaitee molempien sukupuolien sukupuolielimet. Koiraalla on hemipenis, joita on kaksi kappaletta. Kloaakissa on evoluution surkastuttamat pienet raajan tyngät, jotka yleensä tulevan kloaakin molemmin sivuin ulos. Kloaaki sijaitsee käärmeen hännän tyvessä ja näyttäytyy suomujen välissä poikittaisena vaakasuorana viivana.

Suomut ovat limittäin käärmeen nahassa kiinni. Selän puolella suomut ovat teräväkärkisiä ja vatsan puolella vaakatasossa ja pitkiä.

%d bloggers like this: